Kdo sva

KDO SVA

Duo Limit sestavljata prekaljena glasbena mačka Alen in Matjaž, ki sta bila dolga leta soseda v isti vasi na rodnem Krasu. Rodila se je ideja, da bi skupaj tudi glasbeno sodelovala in tako sta na odrskih deskah aktivna že vse od leta 1999. Njuna skupna pot se je začela pri skupini Plamen, kjer sta izvajala tudi avtorsko glasbo in nabirala dragocene izkušnje na raznih festivalih in televizijskih oddajah. 

Ko se je skupina Plamen razšla, sta začutila, da je čas za spremembo. Odločila sta se, da svojo glasbeno udejstvovanje nadaljujeta kot duet in tako je leta 2008 nastal duo Limit. Niti v sanjah si nista predstavljala, da bosta med ljudmi požela toliko priljubljenosti in zaželenosti. Nastopi so se kar vrstili, saj so ljudje začutili to avtentičnost, ki jo duo Limit prinaša na vašo zabavo. Igrata popolnoma vse v živo, brez vnaprej posnete spremljave oz. playbacka, kar je danes pri duetih prava redkost. To jima omogoča veliko improvizacije ter povezovanja komadov, kar je pogosto zelo pomembno za pravo fešto.

Repertoar dua Limit je zelo širok in dodelan do potankosti. Skozi leta sta se naučila kaj paše v določenem trenutku in v tem segmentu se njuna uigranost še posebej izkaže.
Na njunih nastopih ne manjka zabave in sproščenosti, saj sta zelo spretna tudi z vodenjem in povezovanjem večera, kar tudi ne gre zanemariti. Piko na i njunemu nastopu pa doda še vrhunsko ozvočenje in light show, ki ga pripeljeta s seboj.

ALEN ŠULIGOJ

Že kot mali otrok je vedel kaj je njegovo poslanstvo. Njegova starša pravita, da poje že odkar je spregovoril. Pri šestih letih je sam vzel v roke klavirsko harmoniko od starejšega brata, ki je bila skoraj večja od njega. Že po nekaj minutah je po posluhu zaigral svojo prvo pesem “O Marijana, sladka mala Marijana”. Starša nista dolgo oklevala in ga vpisala v glasbeno šolo, saj je bilo očitno, da gre za talenta.

Glasbeno šolo je uspešno zaključil in se medtem navdušil tudi nad diatonično harmoniko, za katero je obiskoval privat tečaje. Ker je želel, da bo ponudba popolna, je kmalu začel z učenjem klaviatur, ki so danes postale njegov primarni inštrument. Dolge popoldneve je v svoji sobi vadil petje in inštrumente, kar se mu danes še kako obrestuje. Hvaležen je predvsem svojim staršem, ki so ga na tej poti vedno podpirali. Alen je velik zagovornik izvajanja glasbe v živo, saj pravi, da ni vadil cele popoldneve zato, da bi ljudi zabaval na “playback”. Glasbo izvaja s srcem in želi, da ljudje to tudi začutijo in ob tem uživajo.

Je srečno poročen in z dolgoletno partnerko svojo srečo delita še s hčerko in sinom.

MATJAŽ MARUŠIČ

Že od malega je hrepenel po raznovrstni glasbi in glasbenih izvajalcih. V želji po igranju na raznih druženjih se je odločil, da poprime za inštrument. Vpisal se je v glasbeno šolo in uspešno zaključil nižjo stopnjo.

 Med samim izobraževanjem je veliko nastopal na šolskih prireditvah, kjer je nabiral potrebne kilometre. Tako je želja po nastopanju prešla v strast. V osnovni šoli so ustanovili prvi »band«. Igrali so vse do konca osnovne šole. Zaključek je bil v velikem slogu in sicer na osnovnošolski valeti, kjer so poželi ogromen aplavz. To jim je dalo dodatnega elana in kot dijaki so s prijatelji ustanovili novo skupino, kjer so preigravali razne priredbe. Sprva z zabavno glasbo, nato še z ostalimi zvrstmi. 

V želji po odkrivanju in igranju na nove inštrumente je Matjaž poprijel za kitaro in od takrat je njegova spremljevalka na vseh glasbenih nastopih. Kmalu je napočil čas obveznega služenja vojaškega roka. Potrebna so bila prilagajanja, zato so si vloge v skupini nenehno izmenjavali. Matjaž se spominja najtežje naloge v bendu, povezovanja programa. To nalogo je poleg igranja na inštrument prevzel in sčasoma mu je postala všeč. Trema je povsem izginila. 

Kasneje se je pridružil skupini Plamen, kjer so veliko nastopali po Sloveniji in tudi tujini. Sledila je skupina Limit in zadnjih petnajst let s ponosom predstavlja polovico Duo(a) Limit. Naj tako ostane še ogromnih let.